MASPOE PRO

MSP PRO ondersteunt in 2019 vier atleten om hen bij te staan in het verwezenlijken van hun sportieve doelen. Maspoe Pro zal instaan voor het management en trachten een deel van de extra-sportieve zorgen weg te nemen, zodat de atleten in kwestie zich kunnen concentreren op hun sport. Het gaat voor dit jaar om de juniors Daniel Segers en Ruben Verheyden, alsook om Pieter Claus en Lander Tijtgat. Uiteraard is het de bedoeling dit project de komende jaren uit te breiden met een meer atleten. Maar we gaan graag stap voor stap.

Daniel Segers is meervoudig Belgisch Kampioen en Belgisch recordhouder. Daniel blinkt in vele disciplines uit, maar de meerkamp en het verspringen genieten zijn voorkeur. Vorig indoorseizoen kwam Daniel slechts enkele puntjes tekort voor het wereldrecord meerkamp bij de scholieren. De zomer ervoor won hij goud op de EYOF door 7m44 ver te springen, alsook de 4x100m ploeg aan goud te helpen. Een ruwe diamant, waar we nog van gaan horen!!

Met Ruben Verheyden ondersteunen we nog een junior, die zijn weg naar de top aan het zoeken is, na 3 Vlaamse en 3 Belgische titels. Met 3.49.01 liet Ruben vorig jaar als eerstejaars meteen een zeer snelle 1500m optekenen. Op naar een snelle zomer!

Pieter Claus werd de afgelopen 3 jaar Belgisch Kampioen Alle Categorieën op de 1500m. Pieter beschikt over een uitstekende eindsprint. Afgelopen zomer verbeterde Pieter zijn PR's tot 1.47.17 (800m) en 3.38.71 (1500m). Pieter is klaar voor de volgende stap. Veel succes!!

Lander Tijtgat maakte vorig jaar furore door - na een blessure van 4 jaar - meteen naar een 13de plaats te lopen op het EK Veldlopen bij de seniors. Ook dit jaar werd Lander geselecteerd voor het EK Veldlopen, maar een klein spierscheurtje hield hem thuis. Enkele jaren tevoren werd Lander ook al eens knap 8ste op het EK indoor op de 3.000m. Lander stoomt zich klaar om deze zomer iets strafs neer te zetten!