NEXT MASPOE EVENTS

ROMM Affiche 12032015

 

LogoDendercriterium

 
AANTAL BEZOEKERS
We hebben 4 gasten online

DDL Affiche2014

 

 

De tweede editie van de stratenloop kon genieten van een aangenaam zonnetje. Het liet de vele lopers uit de regio niet onberoerd en we mochten een pak meer deelnemers noteren. Waar vorig jaar de teller eindigde op net geen 300, komt nu de kaap van de 500 lopers serieus dichtbij. Arne Van Cauwenberghe beet de spits af met winst op de snoepjesrun en kidsrun. Sara De Jonge en Helena De Cremer deden hetzelfde bij de meisjes. Op de korste afstand van de Familieloop 2,5km wist Sven Bombeke handig gebruik te maken van zijn piste snelheid. Hij won de wedstrijd in 8.05 voor Stijn Vermeersch. Bij de dames won Annelies de Dyn voor Kyra Wilmot. Aangemoedigd door de Make Music Percussion band, kon Guy De Blander de 5km op zijn naam schrijven voor Bart De Turck en Bart De Smet. Cindy Van Den Bosche won de wedstrijd bij de dames. De hoofdwedstrijd van 10km kende het grootste aantal starters met bijna 200. De winnaar van vorig jaar, Philip Van Lierde moest zich nu tevreden stellen met de derde plaats achter de pijlsnelle Bimir Belayneh. Die haalde het in 31.11 voor Angelo Vandecasteele 31.37. Bij de vrouwen was Nancy Vanden Driesch opnieuw de beste voor Ann Parmentier. Ook vele bekende gezichten onder de deelnemers, met op kop natuurlijk burgemeester Jo Fonck. Graag bedanken we nog alle medewerkers, alle deelnemers, onze sponsors en de gemeente Denderleeuw.

Podia 2012

2,5km Vrouwen
1. Annelies De Dyn 9.27
2. Kyra Wilmot 9.37
3. YAna Bruylandt 9.45

2,5km Mannen
1. Sven Bombeke 8.05
2. Stijn Vermeersch 8.07
3. David Van Den Broeck 8.12

5km Vrouwen
1. Cindy Van Den Bosche 19.47
2. Wendy Haegeman 22.01
3. Patricia Lossie 22.11

5km Mannen
1. Guy De Blander 16.16
2. Bart De Turck 16.46
3. Bart De Smet 17.14

10km Vrouwen
1. Nancy Vanden Driesch 37.38
2. Ann Parmentier 37.55
3. Marlene Vandenbroeck 40.02

10km Mannen
1. Bimir Belayneh 31.11
2. Angelo Vandecasteele 31.37
3. Philip Van Lierde 32.33
4. Jente Samson 32.37
5. Luc Van Asbroeck 33.29

 

 

Make-Music Percussion komt je voortstuwen terwijl je de kilometers afmaalt. Hieronder al een voorsmaakje.

 

 


Na de geslaagde eerste editie van onze stratenloop werd al snel duidelijk dat we verder willen op de ingeslagen weg. Op vrijdag 10 augustus 2012 zal men opnieuw kunnen kiezen voor 2,5km, 5km of 10km. Centrale plaats van het gebeuren blijft cafetaria Ottoy.

affiche ddl2012

 


We moeten het toegeven, we waren er niet gerust in. Een nieuwe stratenloop lanceren in de vakantieperiode. Een gaatje vinden in de kalender en uiteindelijk toch samenvallen met een bestaande organisatie in de buurt. Het mindere weer van de laatste dagen en zelf de dag zelf.. Toch draaide alles goed uit. De samenwerking met atletiekclub VITA, de sportdienst van de gemeente Denderleeuw en cafetaria Ottoy verliep perfect. Natuurlijk moeten we nog ervaring opdoen in dit soort werk en natuurlijk zijn er nog puntjes voor verbetering vatbaar.. maar we zijn heel tevreden over deze eerste editie van de stratenloop. Er kwamen maar liefst 291 sportievelingen opdagen, naast ook heel wat supporters en nieuwsgierigen.

Daarenboven was er ook serieus wat kwaliteit onder de deelnemers. Niemand minder dan Belgisch kampioen 10km op de piste, Koen Naert/EA was van de partij. Maar waarbij iedereen een gemakkelijke overwinning voor Koen zou verwachten, werd Philip Van Lierde/EA de man van de dag. Philip is een echte Denderleeuwenaar en kent het parkoers op zijn broekzak, bovendien leefde hij al maanden naar deze dag toe. De wedstrijd draaide uit op een spurt met twee, waarbij Philip Van Lierde Koen Naert nipt kon voorblijven. Luc Van Asbroek/KAAG werd knap 3de voor Elias Schack/EA en Nico Van Damme/ACG. Op de 5km stond er geen maat op Ward Oosterlinck/EA. Pieter Claus/EA kon Guy De Blander/ACG tijdens de wedstrijd remonteren, waardoor we ook hier een sterk podium kenden. Iets verderop kroonde Erwin Segers/VITA zich tot snelste man van Denderleeuw. Op de 2,5km kon ook al iemand uit Denderleeuw de wedstrijd naar zijn hand zetten. Brian Van Dorpe/VITA bouwde een mooie voorsprong uit op Mitch Van Haut/EA. Bij de vrouwen kregen we een al even spannend vertoon, waarbij Cara Godeau met 7 seconden voorsprong won voor Petra Sliepers. Op de 5km bleef Nancy Vandendriesche/OEH, Petra De Sadeleer/EA voor. Op de kortste afstand bleef Annelies De Dyn lange tijd in tred van de betere heren, wat haar vlot de overwinning opleverde. Iets verderop haalde Ilkje De Vlieger/EA de 2de plaats binnen ten koste van Saskia Parmentier/VS.Na de wedstrijd werd het nog een heel gezellige boel met de barbeque en het muziek-optreden van Mé Folle Goesting. De sfeer zat er goed in en de Affligems gingen vlot de deur uit... Graag bedanken wij alle medewerkers, alle aanwezigen en alle andere sympathisanten en hopelijk tot volgend jaar!

 

AANKONDIGING

Op vrijdag 12 augustus gaat de eerste editie van de stratenloop te Denderleeuw door.
Wij hopen u ook te mogen verwelkomen aan sporthal Ottoy bij Walter.De eerst start zal gegeven worden omstreeks 18u30 voor de Kids Run (min 9-jarigen en min 12-jarigen).
Daarna volgt de familieloop 2,5km (1 ronde) en 5km (2 ronden) omstreeks 18u45.
De hoofdwedstrijd over 10km (4 ronden) zal starten om 19u30.

Wij voorzien geldprijzen en naturaprijzen voor de deelnemers.
De organisatie gaat uit van de vzw Maspoe in samenwerking met atletiekclub VITA.

De stratenloop van Denderleeuw gaat door op een verkeersvrije en vlakke omloop van 2,5 km.


Sfeerbeeld van de 2de Affligemloop..

Inschrijven kan enkel nog ter plaatse vanaf 17u.
Vragen of opmerkingen mogen met een e-mailtje naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. gestuurd worden.