AANPASSING KALENDER WEGENS CORONA VIRUS

Door de aanhoudende COVID-19 maatregelen werd de kalender van de Valckenier Running Tour noodgedwongen serieus aangepast.

De manches van de maanden maart-april en mei werden reeds afgelast. Ook de Faluintjesjogging van 7 juni gaat niet door.
Voor de andere manches is het nog afwachten wat de nieuwe richtlijnen worden.

Dwars door Ninove wordt dit jaar toch nog gelopen op een nieuwe datum: zondagvoormiddag 25 oktober 2020.

Daarnaast zal er op zaterdagavond 9 oktober ook een slothappening met pastafestijn georganiseerd worden te Ninove. Hou dus zeker ook deze datum vrij!

 

Stratenloop Denderleeuw al op zondagochtend 23/02/2020

Op zondagochtend 23 februari 2020 kan u deelnemen aan de 2de manche van de Valckenier Running Tour. In Denderleeuw vindt de jaarlijkse stratenloop plaats, maar deze keer dus in februari in plaats van in augustus. De reden is op verschillende vlakken te vinden. Ten eerste wouden we met het criterium elke maand een loopwedstrijd aanbieden. Daarnaast merkten we dat er elk jaar wat minder deelnemers waren, waardoor we hopelijk een nieuw elan aan Stratenloop Denderleeuw kunnen geven. We hopen jullie dan ook massaal te mogen verwelkomen op deze snelle omloop, ideaal om je besttijd op 5km of 10km bij te stellen. Inschrijven kan nu al: KLIK HIER

 

 

 

Valckenier Running Tour 2020

De data van de Valckenier Running Tour 2020 zijn bijna allen bekend en worden bekendgemaakt op de website.
Er zal ook een nieuwe puntenreglement gelden vanaf dit jaar.

Op zondag 19 januari 2020 opende de Dirk Martens Corrida de Valckenier Running Tour 2020. Met meer dan 700 deelnemers werd het een geweldige editie!

Zondag 23 februari zal de tweede manche doorgaan met de stratenloop Denderleeuw. Deze stratenloop is één van de snelste parcours in de streek. Een vlakke omloop van 2,5km op voornamelijk asfalt. Ideaal om jouw record te breken! Je kan kiezen tussen 2,5km, 5km of 10km. Daarnaast zijn er ook verschillende loopwedstrijden voor de kinderen. Op die dag gaat ook Aalst Carnaval door. Dus kom 's morgens te samen meelopen om daarna naar de stoet te gaan kijken in Aalst. Zo maakt u er de perfecte daguitstap van met de familie!

 

Eindstand Valckenier Running Tour

De Valckenier Running Tour 2019 is afgelopen. Wij danken iedereen graag voor zijn deelname en hopelijk zien we jullie terug bij een volgende wedstrijd, te beginnen op zondag 19/01/2020 met de Dirk Martens Corrida te Aalst.

REGELMATIGHEID

Opnieuw slaagden 7 atleten er in alle manches mee te lopen. Wetende dat er soms 2 manches in één weekend lagen en de spreiding toch over 9 maanden heen ligt, een heuse prestatie! Proficiat aan Kristof Gerard, Ken Hunninck, Dirk Lievens, Wim Mattens, Glenn Philips, Tara Philips en Gunther Van Handenhove. Chapeau (en bedankt!) om ze allemaal mee te lopen! Alle regelmatige lopers (vanaf 9 deelnames) komen in aanmerking voor de grote prijzenpot. De hoofdprijs is een fiets van 2-wielers Becqué uit Denderleeuw. De trekking zal gebeuren op zaterdagavond 16/11/2019 na afloop van de City Nightrun in Ninove, om 21u30. Voor de hoofdprijzen is aanwezigheid wel vereist. Geef ons een seintje via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als je niet aanwezig kan zijn, de prijzen komen wel terecht.

PUNTENKLASSEMENT

Op de langste afstand van elke manche zijn ook steeds punten te verdienen voor het puntenklassement. Aan dit klassement zijn ook geldprijzen verbonden. Luc Van Asbroeck/VITA haalde het dankzij zijn overwinning op de Groenloop in Aalst, alsnog in het eindklassement. Hij wist daarmee Koen Van Herzele/Maspoe en Jan Vijverman/EA voor te blijven. Bij de dames was Linda Coppens de beste voor Mieke Louage/LJT en Marlene Vandenbroeck/KAAG. De geldprijzen worden uitgereikt op zaterdagavond 16 november 2019 om 21u30 in zaal Veaudeville te Ninove, na afloop van de City Nightrun Ninove. 

 

Groenloop sluit Valckenier Running Tour 2019

Er rest ons nog maar één manche en de Valckenier Running Tour zit er alweer op. De 31ste editie van de Groenloop te Aalst is het decor voor deze laatste manche. Er is keuze uit 3km, 6km en 12km, naast een kids- en snoepjesrun. De inschrijvingen gaan weldra open via www.groenloop.be en www.eendrachtaalst.be 

Daarnaast kunnen we ondertussen verklappen dat de regelmatige atleten en de winnaars van de geldprijzen in de eindstand van de Valckenier Running Tour hun prijs in ontvangst gaan mogen nemen op zaterdag 16/11/2019 in Ninove om 21u30. Dat is ook na afloop van de recreatieve City Nightrun Ninove.